Barista Training

icons-01

Day 1

(Intro - Welcome to Coffee World)
  • Arabica vs Robusta
  • Copacul de cafea
  • Drumul de la seminta la pom
  • Cireasa de cafea
  • Varietăți
  • Coffee Belt (diferenta de profil de la continent la continent)
  • Tipuri de recoltare
  • Procesare
  • Depozitare cafea verde
  • Prajire
  • Preparare
  • Cupping
  • Master Class (Brew; Espresso; Cappuccino)
icons-02

Day 2

(Espresso Start)
  • Utilajul si Accesoriile necesare pentru prepararea Espresso si Cappuccino
  • Logistica si Organizarea barului pentru lucru eficient si rapid

Espresso:

  • Gramaj, Macinatura ( corecte )
    Distribuirea corecta a cafelei in portafiltru
  • Tamping (poziția corpului, poziția brațului, tamping-ul corect pentru extractia uniforma)
  • Prepararea ( parametrii ideali de preparare)

Lapte

  • Tehnici de flotare, tehnica turnării, laptele bun spre flotare, temperatura fresh, temperatura crema de lapte, textura
  • Igiena
icons-03

Day 3

(Espresso Maker)
  • Schimbul si testarea parametrilor de preparare:
  • Temperatura( slab, mediu, ridicat)
  • Gradul de macinare sau timpul de extracție ( fine, medium, coarse )
  • Gramaj cafea macinata( mic, corect, mare)
  • Raport de infuzare( ristretto, espresso, lungo)
  • Randamentul ” Yield” ( under, well, over)
  • Presiunea( slab, mediu, ridicat)
  • TDS ( verificarea concentratiei si extracției, fiecărui shot )
  • Testarea diferitor origini ( diferente)

Barista Trainer

+373 799 70 168

Botnar Anatol