Barista Training
Day 1
(Intro - Welcome to Coffee World)
- Arabica vs Robusta
- Copacul de cafea
- Drumul de la seminta la pom
- Cireasa de cafea
- Varietăți
- Coffee Belt (diferenta de profil de la continent la continent)
- Tipuri de recoltare
- Procesare
- Depozitare cafea verde
- Prajire
- Preparare
- Cupping
- Master Class (Brew; Espresso; Cappuccino)
Day 2
(Espresso Start)
- Utilajul si Accesoriile necesare pentru prepararea Espresso si Cappuccino
- Logistica si Organizarea barului pentru lucru eficient si rapid
Espresso:
- Gramaj, Macinatura ( corecte )
Distribuirea corecta a cafelei in portafiltru - Tamping (poziția corpului, poziția brațului, tamping-ul corect pentru extractia uniforma)
- Prepararea ( parametrii ideali de preparare)
Lapte
- Tehnici de flotare, tehnica turnării, laptele bun spre flotare, temperatura fresh, temperatura crema de lapte, textura
- Igiena
Day 3
(Espresso Maker)
- Schimbul si testarea parametrilor de preparare:
- Temperatura( slab, mediu, ridicat)
- Gradul de macinare sau timpul de extracție ( fine, medium, coarse )
- Gramaj cafea macinata( mic, corect, mare)
- Raport de infuzare( ristretto, espresso, lungo)
- Randamentul ” Yield” ( under, well, over)
- Presiunea( slab, mediu, ridicat)
- TDS ( verificarea concentratiei si extracției, fiecărui shot )
- Testarea diferitor origini ( diferente)